Altıncı GBT, dördüncü tutanak

Sevgili günlük,

Üçüncü tutanağımı almamı takip eden Pazartesi günü, yani 24 Eylül’de, akşamüstü Ayrılıkçeşmesi İstasyonu’ndan çıkarken beşinci kez GBT’ye girdim. O kalabalık içinde önüme atlayarak benden kimlik isteyen polis memuru, üç gün önce düzenlenen tutanağı gösterdiğimde çabucak saldı beni.

6 Ekim Cumartesi akşamı ise Kadıköy-Eminönü vapur iskelesinin önünde GBT’ye denk geldim. Bakaya olduğumu gören memurlar, tutanağımla hiç ilgilenmediler ve “Olsun biz yine de düzenleyelim tutanak,” dediler (Önceki tutanağın üzerinden 15 gün geçmişti, ertesi gün de Pazar olduğu için askerlik şubesine gidemeyeceğim açıktı; dolayısıyla yeni bir tutanak düzenlemeleri mantıksız değildi, fakat tutanağın tarihine bile bakmadan bunu yapmalarını beklemiyordum).

dorduncu-tutanak-06102018

Vicdani retçi olduğumu söyleyince “Askerlik yapmak anayasal ödev midir değil midir” tartışması yaşandı her zamanki gibi, oraları geçiyorum. İmzadan imtina etme isteğim hemencecik kabul edildi yine. Diğer deneyimlerimden farklı olarak, bu kez tutanağın bir kopyasını bana vermediler, ama fotoğrafını çekmeme izin verdiler. “İmzalamadığın şeyi sana niye verelim” gibi ilginç bir yaklaşımla…

Daha ilginç bir yanıtı ise yanlarından ayrılmaya hazırlanırken “Peki bendeki tutanağa neden hiç bakmadınız” diye sorduğumda aldım: “Sistemde sorgulama yaptığımızda bakaya yakaladığımız kayıt altına alınıyor. Daha sonra bize bunun tutanağı sorulduğunda gösterelim diye tutuyoruz. Sana bundan para cezası gelmez yani, merak etme.”

 

Altıncı GBT, dördüncü tutanak” için bir yorum

Yorum bırakın